Marmarabirlik'te Asa'ya büyük destek

Marmarabirlik

Hidamet Asa başkanlığındaki Marmarabirlik yönetim kurulunda Şevket Karagöz, Hüseyin Peker ve Cengiz Sayın yer aldı.

 



Hidamet Asa başkanlığındaki Marmarabirlik yönetim kurulunda Şevket Karagöz, Hüseyin Peker ve Cengiz Sayın yer aldı.

Başkan Hidamet Asa, Marmarabirlik'in 2011-2012 yılını yaklaşık 20 milyon lira karla kapatmayı hedeflediğini söyledi.

Marmarabirlik'te seçimli olağanüstü genel kurulda, başkan Hidamet Asa'ya güvenoyu çıktı. Asa, oy kullanan 245 delegenin tamamının oyunu aldı.

 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu, bir süre önce 7 Ekim 2012 tarihinde olağanüstü genel kurulu almıştı. Ancak geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen genel kurul bugün (14 Ekim 2012) gerçekleştirildi.

Divan başkanlığını Remzi Bayram'ın, başkan yardımcılığını Kahraman Koçer, katiplikleri de Mehmet Besli ile Tacettin Tarman'ın yaptığı genel kurulda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra seçime geçildi. Seçimlerde yönetim kurulu için 245, denetim kurulu için de 239 delege oy kullandı.

İradesini ortaya koyan delegeler, yönetim kuruluna Hidamet Asa, Şevket Karagöz, Cengiz Sayın ve Hüseyin Peker'i, denetim kurulu üyeliklerine de Kemal Dinç ile Fevzi İpek'i seçti.

Seçim sonrası bir konuşma yapan Başkan Hidamet Asa, delegelere teşekkür etti. 8 kooperatifi bir bütün olarak düşündüklerini ifade eden Asa, Erdek üreticisi ve kooperatifinin dışlanmasının söz konusu olmadığını, ayrımcılık yapmayacaklarını, Erdekli zeytin üreticilerinin bizzat kendi koruması altında olduğunu söyledi. Eski yönetim kurulu başkanvekili Refi Taviloğlu da, kürsüye çıkarak şimdiye kadar kooperatiflere ve birlik temsilcilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Genel Müdür İbrahim Minareci'nin doğal üye olduğu yönetim kurulu ilk toplantısında görev dağılımı yaptı. Asa yeniden başkan olurken, birlik başkanvekilliği görevine Şevket Karagöz getirildi.

KAZANAN VE KAZANDIRAN

 

Genel kurul sonrası bir değerlendirme yapan Hidamet Asa, radikal kararlarla kooperatiflere ve sisteme çekidüzen verecek bir anlayışla çalışacaklarını belirtti. Asa, Daha şeffaf, kâr eden, ortak üreticilere de kazandıran, özkaynaklarını tüketen değil artıran, yatırım yapan, ortaklarından kaçan değil onlarla iç içe olan, idari kadroları ile çalışanlarına güvenen, ortaklarının girdi maliyetlerini düşürmek için çabalayan ve hatta bir bölümünü karşılayan bir Marmarabirlik yaratmak anlayışı ile çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman üreticiye tepeden bakan bir yöneticilik anlayışı içinde olmayacağız” dedi.

 

Hidamet Asa, sözlerini şöyle tamamladı:

Amacımız Marmarabirlik'i daha da ileriye götürmek. 10 yıldan buyana elde edilen toplam faaliyet karı 2 yılda sağlanarak ilk 500 firma içinde 418. sırada olmamıza rağmen, karlılık açısından baktığımızda 265. sıraya yükselmiş bulunmaktayız. 2010-2011 yılını karlı kapattık, 2012'yi de 20 milyon lira civarında karla kapatacağımızı şimdiden söyleyebilirim.”





bırak bu işleri
15.10.2012 10:03:13
sayın asaya destek olunmuştur ama nasıl onulmuştur ..erdek hariç diğer kooperatiflerin gelen araçlarında erdek kooperatifinden yazılan isilmlerin üstü çizili olarak dağıtılmıştır...bu ne ahlaka uyar ne insanlığa ...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı